Volledig scherm
PREMIUM
Opname scéne serie Piégée © BN DeStem

Bredase koepelgevangenis is droomlocatie voor filmploeg Piégée

Een soort 'Orange is the New Black', een Franse versie van de Spaanse tv-serie 'Vis-a-Vis', is opgenomen in Breda. De koepelgevangenis is de afgelopen maanden de filmset geweest voor de Franse serie 'Piégée'. ,,Deze locatie is een karakter op zichzelf.''

Volledig scherm
Figurante uit Tilburg © BN DeStem

Op een regenachtige dag ziet de Koepel er naargeestig uit. Het maakt het monumentale pand uit 1886 nog indrukwekkender dan het gebouw al is. De Koepel binnentreden is even moeilijk, maar dan komt Fransman Basil van Enst, assistent productie, eraan. Hij geeft een rondleiding over de filmset van de serie Piégée (vertaald: gevangen).

Gele pakken steken fel af tegen het grauwe asfalt van de luchtplaats. De gevangenen (figuranten) hebben even pauze. Van Enst ,,Vandaag staan er maar zes grote rollen op de planning. Gisteren was het een drukke draaidag. Toen hadden we er veertien en daarnaast nog tachtig figuranten."

  1. Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’
    PREMIUM
    interview

    Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’

    BREDA - Lekker op stap in Breda kun je aan het eind last krijgen van de alcoholische hongerklop. Wie sluit een stapavond nooit af met een frietje bij Clovis, een shoarmaschotel bij Willy's, een loempia aan de Prinsenkade of een lekkere vette hap bij Ozkan? Verslaggever Willem Everaert dook in de wereld van het happen na het stappen en schoof aan bij de mannen van kebabzaak Floria.