Volledig scherm
PREMIUM
Trompettist/arrangeur Jan-Willem van der Sande is vanaf begin lid van het Bredase carnavalsorkest Glupo de Kollebijne. © Pix4Profs-Ron Magielse

Bredase blaaskapel Glupo de Kollebijne luidt gouden jubileum in met bijzonder optreden

en toenBREDA - Een enorme eer. Zo voelt het voor Jan-Willem van der Sande (69), gepensioneerd muziekleraar en bekend van blaaskapel Glupo de Kollebijne en eerder amusementsorkest De Tornado’s.

In de jaren ’80 componeerde hij twee nummers voor die bands: Circo 86 en een klezmerlied, Het Boek van Rens. Zondag 20 januari worden beide uitgevoerd door harmonie Concordia uit ’t Ginneken. Sámen met de Glupo’s, die zo de viering van hun 50-jarig bestaan inluiden. Staat er dus een man of 60 op het podium tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert van de harmonie.

 1. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.
 2. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.