Volledig scherm
Harddrugs en geld © Thinkstock

Bredanaar rent weg als agenten hem voor de tweede keer in korte tijd willen oppakken voor drugsbezit

BREDA - Een 28-jarige Bredanaar is in een week tijd twee keer betrapt met drugs op zak. Dinsdagavond rond 20.45 uur werd hij voor de tweede keer opgepakt en dat verliep niet geheel vlekkeloos.

Op het Planciusplein reed de man met zijn Renault vanaf de parkeerplaats van een supermarkt de weg op. De man viel op omdat hij sneller ging rijden en zich probeerde te verstoppen in zijn auto voor passerende agenten.

Veel drugs op zak

Toen de agenten de man lieten stoppen reageerde hij nogal boos. Hij liep direct op de agenten af en zei dat ‘ze hem altijd moesten hebben en hij vorige week ook al opgepakt was'. Dat blijkt te kloppen want op 11 juli werd hij al aanhouden met een grote hoeveelheid drugs op zak. De man schreeuwde dat hij een zakje hennep in zijn auto had liggen maar dat hij niet wilde dat de agenten verder zouden onderzoeken. 

Aangezien hij dat zei en nogal een gespannen indruk maakte, stelden de agenten juist wel een onderzoek in. Onder de vloermat van de auto bleek een zakje met twee witte brokjes cocaïne te liggen. Ook lag er nog een zakje met henneptoppen. De bestuurder rende weg zodra hij doorhad wat de agenten gevonden hadden. Hij kon worden ingehaald maar verzette zich tegen zijn arrestatie. De agenten overmeesterden de man uiteindelijk met pepperspray.

In de tas van de verdachte vond de politie nog 450 euro aan bankbiljetten en een prepaid telefoon. Uit een speekseltest bleek dat de man THC en cocaïne had gebruikt. De auto is in beslag genomen.