Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Bredanaar belandt op motorkap als hij vluchtende fietsendieven probeert tegen te houden

BREDA - Een bewoner van de Ginnekenweg in Breda is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.30 uur gewond geraakt toen hij twee fietsendieven wilde tegenhouden. 

Een bewoonster van een woning aan de Ginnekenweg zag omstreeks 03.35 uur vanuit het raam dat twee mannen bezig waren om haar fiets en die van haar dochter in een stationwagon te laden. De vrouw rende naar buiten en trok de fietsen uit de auto. 

Haar man wilde de dieven tegenhouden en ging voor de auto staan. De bestuurder startte de auto toch, waarna de bewoner op de motorkap belandde en de voorruit insloeg. De dief gaf vol gas en reed weg in de richting van de Parkstraat, met de man op de motorkap. Na 20 meter viel hij eraf, waarbij hij gewond raakte aan zijn rechterhand en knie.

Buurtonderzoek

De politie deed woensdag buurtonderzoek. Daarbij werden camerabeelden veiliggesteld, die nader onderzocht worden. 

Op de beelden is een lichtgrijze of zilverkleurige vijfdeurs stationwagon te zien, die aan weerszijden over de gehele lengte is voorzien van een dakrailing. De politie houdt er rekening mee dat de daders deze week hun auto aanbieden bij een garage of schadebedrijf om de voorruit te laten herstellen.

De politie roept mensen die meer informatie hebben over de dieven en / of hun auto om contact op te nemen.