Volledig scherm
Een ja/ja-sticker © GroenLinks Amersfoort

Breda zegt nog even geen ja en geen nee tegen ‘ja-ja-sticker’

BREDA - Het stadsbestuur van Breda loopt zich nog niet meteen warm voor de invoering van een ‘ja-ja-sticker’. Dat blijkt uit een brief die burgemeester en wethouders heeft gestuurd aan de raadsfracties van D66, GroenLinks en PvdA.

Quote

Met de invoering van de sticker bleek een aanzien­lijk bedrag gemoeid te zijn.

Burgemeester en wethouders van Breda

Die hadden in september voorgesteld om vanaf 1 januari 2020 een ‘ja-ja-sticker’-beleid te voeren. Het idee is dat iedereen die geen ‘ja-ja-sticker’ op zijn brievenbus heeft geplakt ook geen reclamedrukwerk meer krijgt. Met als gevolg een besparing op papier, want nu gaan de folders volgens de fracties direct de papierbak in.

Het college is op de hoogte van het idee, maar wacht liever een onderzoek van de Vereniging Nederlandse Gemeenten af, voordat er een besluit wordt genomen. Bovendien herinnert het stadsbestuur de fracties er aan dat er in 2016 ook al eens zo’n idee is gelanceerd en dat toen is berekend wat de financiële gevolgen van de sticker-actie zijn. Burgemeester en wethouders willen het nog wel eens herhalen: ,,Toen bleek met de invoering van een ja-ja-sticker een aanzienlijk bedrag gemoeid te zijn.’’