Brabantse burgerdeputatie luncht in het Haagse provinciehuis

videoDEN HAAG - De Brabantse burgerdeputatie die vandaag in de stoet door Den Haag meeliep, is aangekomen op het provinciehuis van Zuid-Holland. Hier staat een uitgebreide lunch op ze te wachten en hebben ze de tijd om hun ervaringen met elkaar te delen.

Jeanne Swinkels (67) zorgt graag voor haar medemens. Dat is ook de reden waarom zij door haar burgemeester is uitgekozen om vandaag mee te lopen. De Boxtelse vertelt: ,,Ik heb de route meegelopen vandaag, en ik vond het prachtig. Het deed me echt wat. Het is zo’n andere ervaring dan op tv.”

Quote

Ik vond het prachtig. Het is zo’n andere ervaring dan op tv

Jeanne Swinkels

Ook Herman van der Kamp (65) heeft genoten van de stoet. Hij helpt vluchtelingen in Nederland. ,,Normaal is het iets wat ver van mijn bedje af gebeurd, maar als je dan zo in de route meeloopt is dat heel indrukwekkend.” Er waren strenge regels waar de deelnemers zich aan moesten houden. ,,De majoor kwam af en toe langs lopen om te zeggen dat we netjes moesten staan of niks mochten zeggen.”

Oudste deelnemer

Quote

Fantas­tisch dat ik mee mocht doen

Cor de Ruijter

De oudste deelnemer is de 89-jarige Cor de Ruijter. ,,Fantastisch dat ik mee mocht doen. We moesten lang staan, zeker een paar uur, en dan lopen. Dat is pittig. Maar het is gelukt.”

Ondertussen raken de broodjes verder op. Het is een leuke lunch met een zaal vol Brabanders. Dat belooft natuurlijk gezelligheid.

Volledig scherm
Lunch op het Zuid-Hollandse provinciehuis. © Tijmen Schauwaert, Lotte Kepers