Boerschappen-oprichters Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse
Volledig scherm
Boerschappen-oprichters Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse © Boerschappen

Boerschappen gaat door het hele land Brabantse maaltijdboxen bezorgen

BREDA - Boerschappen gaat vanaf 1 oktober ook landelijk bezorgen. Het Bredase bedrijf, dat maaltijdboxen verzorgt met dagverse producten van Brabantse boeren, gaat daartoe een samenwerking aan met pakkettenleverancier Reviva uit Den Bosch.

Boerschappen is sinds zes jaar actief en werkt vanuit de voormalige Faam-fabriek in Breda. Inmiddels zijn er in heel Brabant dertien afhaalpunten waar mensen hun pakketten kunnen ophalen. Bezorgen doet Boerschappen sinds drie jaar al in de vier grote Brabantse steden: Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven.

Kleine pruimen

Het bedrijf kreeg afgelopen jaar landelijke bekendheid door het opkopen van grote partijen pruimen, peren en appels die te klein waren voor de veiling/supermarkten, maar uitstekend geschikt zijn voor consumptie en/of voor het maken van jam en sap.

“We kregen steeds meer aanvragen uit de rest van het land voor onze maaltijdboxen en daar kunnen we nu op inspelen. Reviva rijdt al door het hele land. Het bedrijf bezorgt voornamelijk telefoons en heeft dus ruimte over in de busjes. Omdat de busjes toch al rijden kunnen wij daarop meeliften en is ook de impact op het milieu niet zo groot”, zegt Stijn Markusse van Boerschappen.

Honderd boeren

De bezorgdagen zijn zondag, woensdag en vrijdag. De meeste afhaalpunten van Boerschappen hanteren juist andere dagen in de week. “Het zijn voor ons dus minder drukken dagen en het zorgt ook bij de boeren voor een mooie spreiding”, aldus Markusse, die Boerschappen in 2013 begon samen met Stéphanie Vellekoop. Inmiddels werken er circa dertig mensen en zijn er bijna honderd boeren bij aangesloten en zo’n tweeduizend klanten.

Boerschappen heeft diverse soorten maaltijdboxen (vegan, vegetarisch, fruit, vlees/vis, compleet) die voor een verschillend aantal personen (1 tot 6 personen) te verkrijgen zijn. Er worden ook recepten bijgeleverd. Het laten bezorgen van een box kost 6,50 euro.