Volledig scherm
De Haagse Beemden-voetbalderby tussen Boeimeer en WDS'19, afgelopen september. Duel tussen Boeimeer-speler (blauw) Jimmy v.d. Wulp en Eljay Hoed van WDS'19 (oranje). WDS'19 won met 1-4. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Boeimeer voetbalt vanaf komend seizoen op zaterdag

BREDA - Het eerste elftal van BSV Boeimeer gaat vanaf komend seizoen op zaterdag voetballen. De vereniging is daarmee de tweede Bredase voetbalclub waarvan het vlaggenschip meedraait in de zaterdagcompetitie, evenals The Gunners.

De verhuizing van zondag naar zaterdag moet een ‘frisse start’ betekenen voor Boeimeer, laat kersvers voorzitter Richard Breedijk weten. Met zijn aanstelling half december, plus de benoeming van Lorenzo Boudewijns als nieuwe hoofdtrainer wil de club uit de Haagse Beemden de weg omhoog weer inslaan.

,,De afgelopen seizoenen is het niet zo heel goed gegaan", drukt Breedijk de sportieve perikelen zacht uit. Boeimeer 1 ontliep afgelopen seizoen ternauwernood degradatie naar de vijfde klasse, en nu staat het team er niet veel beter voor: het bezet puntloos de laatste plaats. Voordat Breedijk aantrad zat de club een jaar zonder voorzitter.

Trend bij clubs

,,Ontwikkelingen binnen en buiten Boeimeer maakten dat we tot deze beslissing zijn gekomen”, legt Breedijk uit. ,,Binnen Boeimeer zien we dat veel jongens in vriendenteams zijn gaan spelen, op de zaterdag. En buiten de club zien we dat de zaterdag steeds meer wordt gezien als een dag voor sport en ontspanning, terwijl de zondag meer een dag is om tijd door te brengen met het gezin.”

Boeimeer sluit aan bij een trend die bij meer clubs in de regio zichtbaar is. Onder meer Internos en Alliance verruilden de zondag dit seizoen al voor de zaterdag, SCO doet dat net als Boeimeer vanaf komend seizoen. 

,,We nemen een onzichtbare drempel weg", stelt Breedijk. ,,Junioren die op zaterdag stelen, moeten als ze doorstromen naar de senioren ineens op zondag voetballen. We bundelen op deze manier al het prestatievoetbal voor mannen op een en  dezelfde dag. Dat brengt onder meer qua logistiek weer voordelen met zich mee.”

Reacties

De reacties op zowel de veranderende speeldag als de aanstelling van Boudewijns zijn volgens de voorzitter positief ontvangen binnen de club. Boeimeer hervat komende zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Chaam.