Volledig scherm
© Pix4Profs/ Ramon Mangold

Bier tóch duurder met carnaval in Breda: geen 2,60 maar 2,70 euro per leutpenning

BREDA – Het bier wordt tóch duurder tijdens carnaval 2020 in Ut Kielegat. De leutpenningen blijven geen 2,60 euro, net zoveel als vorig jaar, maar gaan per stuk 2,70 euro kosten. Dat opmerkelijke bericht meldt de stichting Bevordering Bredase Carnaval (BBC) vrijdag.

Gisteren nog meldde BBC dat het tarief per penning gelijk zou blijven. Maar op dringend verzoek van het merendeel van de circa 65 horeca-ondernemers die meedoen met de penning, komt er nu toch een dubbeltje bovenop de prijs.

“Eind 2018 hebben we met de zaken overleg gehad en besloten de prijs voor carnaval 2019 op te hogen van 2,50 tot 2,60 euro”, zegt Ton Overeem namens BBC. “Uitgesproken is toen dat die prijs twee jaar gehandhaafd zou worden. Wegens hogere personeels- en grondstofkosten en hogere kosten bij de brouwerijen wilden de meeste deelnemers toch een extra verhoging.”

Quote

Wegens hogere personeels en grondstof­kos­ten en hogere kosten bij de brouwerij­en wilden de meeste deelnemers toch een extra verhoging.

Ton Overeem, Bevordering Bredase Carnaval
Volledig scherm
De leutpenning van 2018. © BBC

Voor de buitenwacht komt het wellicht wat knullig over om de eerste mededeling aan te moeten passen. “Maar de publieke opinie is geen reden dit niet door te voeren. Wij denken dat de meeste mensen voor dat ene dubbeltje geen biertje zullen laten staan”, aldus Overeem.

Met de penning kan bij zo’n 65 horecazaken in het centrum van Breda worden betaald. Bij een aantal kun je naast bier ook friet met de penningen betalen. De zaken die meedoen met de leutpenning zijn te herkennen aan de poster.

Carnaval wordt dit jaar gevierd van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari.

 1. Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverlener vaker doelwit van geweld?
  PREMIUM

  Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverle­ner vaker doelwit van geweld?

  BREDA - Een politieman die in Breda met bloed wordt bespuugd, een man in Bergen op Zoom die zich tot twee keer toe tegen agenten keert, een stadsgenoot die in Roosendaal een politieagente in oor en lip bijt, een Steenbergenaar die een politieman in zijn gezicht slaat bij een opstootje en een Roemeen die in Breda hulpverleners schopt en slaat nadat hij met een hoofdwond op straat was aangetroffen. Het was behoorlijk raak in West-Brabant de afgelopen week. Het lijkt normaal te worden dat hulpverleners en politie ook lichamelijk de volle laag krijgen.
 2. De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’
  PREMIUM

  De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’

  BREDA - ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn ‘De Gasten van hout’ op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.
 3. Bredase Pauline Mulder lanceert kledinglijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’
  PREMIUM

  Bredase Pauline Mulder lanceert kleding­lijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

  BREDA - Bijna naakt, met strakke spieren en witte tanden staan Dave en Donny Roelvink op de foto, samen met de Bredase Pauline Mulder (48). Menig vrouw zou er een moord voor doen, om zo met de Roelvinkjes vereeuwigd te worden. Mulder ontwierp samen met hen een kledinglijn voor supermarktketen Lidl. ,,Ik zei tegen de jongens dat ze er honderd procent voor moesten gaan.”