Volledig scherm
Het pand waar Loetje in Breda gevestigd wordt © Google

Biefstukrestaurant Loetje maakt met rebus opening in Breda bekend: 25 oktober

BREDA - Nadat vorig jaar zomer al naar buiten kwam dat biefstukketen Loetje naar Breda komt, is nu eindelijk bekend wanneer het restaurant daadwerkelijk van start gaat. Uit een rebus op de Facebook-pagina van Loetje is op te maken dat 25 oktober de openingsdatum is.   

Loetje komt in het pand aan de Dr. Batenburglaan waar 55 jaar het befaamde restaurant Mirabelle heeft gezeten. Het afgelopen jaar is Loetje bezig geweest met een verbouwing. 

Loetje vindt zijn oorsprong in Amsterdam waar Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer samen met zijn vrouw in de Johannes Vermeerstraat in 1977 een biljartcafé en restaurant begon. Als snel werden de biefstukken van Loetje een begrip. In 1995 gaf hij het stokje over aan zijn zoon.

In 2006 werd een tweede Loetje geopend in Ouderkerk aan de Amstel. Daarna ging het snel en groeide Loetje uit tot een waar imperium waarbij de biefstukken nog steeds centraal staan. Inmiddels zijn er zo’n twintig  ‘Loetjes’ door heel het land.

  1. Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieonderzoek

    Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieon­der­zoek

    STRIJBEEK - Twee plastic schommels die schijnbaar ongeschonden wat heen en weer wiegen in de wind. Een rode en een gele, hangend aan een houten frame. Ze herinneren aan de vrolijke momenten die kleinkinderen tot en met zaterdag hadden bij hun oma in Strijbeek. Zondag is alles anders, en zijn de speeltoestellen de stille getuigen van een groot politieonderzoek naar de dodelijke brand in het chalet aan de Daesdonckseweg.