Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock/Thinkstock

Beveiligers ingehuurd voor milieustraat Drimmelen: ‘Doen zich regelmatig incidenten voor’

TERHEIJDEN - De gemeente Drimmelen huurt de komende zaterdagen beveiligers in voor de milieustraat in Terheijden. ‘Er doen zich regelmatig incidenten voor’. 

Quote

We zien de laatste weken een extra grote toeloop naar de milieu­straat

Woordvoerder gemeente Drimmelen

,,We willen zorgen voor de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers en we hebben ieders redelijkheid nodig om de milieustraat open te kunnen houden. Hopelijk helpt dit", zegt wethouder Jürgen Vissers.

Door het mooie weer en de coronacrisis is er de laatste weken een extra grote toeloop naar de milieustraat, vooral op zaterdagen en op maandagen. De gemeente nam al maatregelen om de grote stroom te verwerken en om het risico op coronabesmetting te beperken. Zo is direct na het eerste incident waarbij klanten bijna met elkaar op de vuist gingen, een toelatingsbeleid van maximaal drie auto's tegelijk ingegaan. 

Ook hoeft men voor het brengen van tuinafval niet door de milieustraat, maar kan dit afgeleverd worden op de carpoolplaats. Verder wordt met teksten op een tekstkar bezoekers op het hart gedrukt geduld te oefenen, de aanwijzingen van medewerkers op te volgen en met pin te betalen.

Quote

Tijdens drukke dagen doen zich regelmatig incidenten voor

Woordvoerder gemeente Drimmelen

Incidenten

Vissers betreurt dat hij deze keuze heeft moeten maken. ,,Het enige wat onze medewerkers willen is de inwoners helpen met hun afval. Gedurende drukke middagen doen zich regelmatig incidenten voor. Op die dagen komt er ook een moment dat we ‘nee’ moeten verkopen als de sluitingstijd nadert. We doen dat tijdig en de meesten kunnen dat gelukkig goed accepteren. Maar het gedrag van sommige anderen tegenover onze medewerkers is gewoon niet acceptabel.”

Agressief

En dus huurt de gemeente de komende periode beveiligers in voor de milieustraat. De medewerkers van de milieustraat constateren dat er geregeld inwoners komen met een klein beetje afval. In dit verband wijst de gemeente ook op de richtlijnen van het RIVM: als u niet naar buiten hoeft doe dat dan ook niet, dus ook niet voor een doosje oud papier of een zak met tuinafval. 

Opsparen

Bewoners wordt gevraagd dit op te sparen en bij voorkeur op weekdagen weg te brengen. Hierdoor lopen bezoekers en medewerkers minder kans op besmetting, omdat het dan minder druk is. Daarnaast wordt afval ook thuis opgehaald. Zo wordt oud papier de komende tijd tweewekelijks opgehaald, tegelijk met het plastic afval (PMD).

De Milieustraat sluit om 15.00 uur op zaterdag (open vanaf 10.00 uur) door de week om 16.00 uur (open om 13.00 uur).

Regels en coronaregels milieustraat Terheijden:

- Kom op tijd
- Als het druk is: heb geduld
- Houd je aan de regels
- Wees vriendelijk voor onze medewerkers
- Volg de aanwijzingen van de medewerkers
- Houd afstand van anderen, minstens 1,5 meter
- Wie alleen tuinafval heeft kan dit brengen naar het plateau op de carpoolplaats
- Maximaal 3 auto’s tegelijk per route (betaald of gratis)
- Betaal met pin