Volledig scherm
Anette van Uytrecht © Hart van Nederland

'Belangrijke update' in Opsporing Verzocht over ongeluk Breda, familie houdt hoop op arrestatie doorrijder

BREDA - De politie gaat dinsdagavond in Opsporing Verzocht mogelijk belangrijke aanknopingspunten delen die betrekking hebben tot het ernstige ongeluk met de doorrijder in Breda, nu ruim een week geleden. Over de inhoud van de update kan politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk nog niets zeggen. ,,Het gaat in ieder geval om de belangrijke informatie die vorige week bij ons onderzoeksteam binnenkwam.”

Anette van Uytrecht, de dochter van het slachtoffer, laat maandag weten nog altijd het volste vertrouwen te hebben dat de doorrijder gearresteerd wordt. Haar moeder is nu volop bezig met het herstel. ,,Dat gaat de goede kant op”, zegt ze. ,,We hebben de hoop dat ze na haar revalidatie weer zal kunnen lopen. Maar ze heeft nog een hele lange weg te gaan.”

Week voortvluchtig

De 79-jarige moeder van Van Uytrecht werd vorige week zondag in Breda aangereden toen ze met haar rollator een weg overstak. Ze werd met onder meer met verbrijzelde heupen en een gebroken oogkas naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Ze is buiten levensgevaar.

De man of vrouw die haar aanreed en vervolgens zwaargewond achterliet, is nu al langer dan een week voortvluchtig, ondanks duidelijke bewakingsbeelden, getuigenverklaringen en items in opsporingsprogramma’s.

Dat iemand zo lang uit de handen van de politie weet te blijven, is uniek, zegt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. De kans is volgens hem bijzonder klein dat de dader alsnog tot inkeer komt. ,,Ik ga ervan uit dat deze man of vrouw er alles aan zal doen om ermee weg te komen. Hoe wrang dat ook voor het slachtoffer en haar familie is.”

Rechercheurs

Ondertussen zijn ruim zestig tips over de zaak binnengekomen. 80 tot 85 procent van die tips gaat over de auto, al kwam er niet één merk overtuigend naar voren. Vorige week kwam bij het onderzoeksteam ‘belangrijke informatie’ binnen die zou kunnen leiden tot de aanhouding van de doorrijder.

,,Onze rechercheurs hebben die informatie de afgelopen dagen verder onderzocht, we gaan nu kijken wat we morgenavond eventueel met het publiek kunnen delen”, aldus Van Hooijdonk.

Bekijk hieronder ons gesprek met Anette van Uytrecht, de dochter van het slachtoffer