Volledig scherm
PREMIUM
Ontwerp van de nog te bouwen Turkse moskee in Breda-Noord. © Turks Islamitische Stichting/Stan Aarts architecten

‘Behoorlijke schadepost’ voor Turkse moskee Breda na stilleggen bouw

BREDA - De Turks Islamitische Stichting Breda is flink gedupeerd door het stilleggen van de bouw van de moskee aan de Vlaanderenstraat in wijk Wisselaar in Breda-Noord. Het gaat volgens Hasan Barut, woordvoerder van de stichting, om een ‘behoorlijke schadepost’ die al snel enkele tienduizenden euro’s bedraagt. De bouw loopt forse vertraging op.

,,We moeten bestellingen cancelen en geleverd bouwmateriaal, zoals staal, tijdelijk elders opslaan. De planning moet op de schop”, aldus Barut. Het bouwplan was onvoldoende toegelicht in de vergunning. Of hij zichzelf iets verwijt: ,,Dit is in de eerste plaats aan de gemeente. Maar we hadden achteraf gezien wel een dubbelcheck kunnen doen ja.” 

 1. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.
 2. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.