De Zilverberk is het onderkomen van de KBO Prinsenbeek.
Volledig scherm
De Zilverberk is het onderkomen van de KBO Prinsenbeek. © Google Maps

Beekse ouderenbond vecht afwijzing subsidie aan: ‘Bredaas beleid leidt tot willekeur’

PRINSENBEEK - Het subsidiebeleid van de gemeente Breda via de wijkplatforms leidt tot willekeur, meent de KBO Prinsenbeek. Een verzoek om een bijdrage van 5.000 euro is afgekeurd, terwijl KBO's in diverse andere wijken en dorpen in de gemeente wél subsidie krijgen. Hoe zit dat?

,,Als we de subsidie niet krijgen, heeft dat voor ons verder geen consequenties", relativeert Wendert de Beet als voorzitter van KBO Prinsenbeek de nood. ,,We hebben een solide financiële basis. Maar we zitten in een gebouw uit 1992 (De Zilverberk, TH), af en toe moet er een tafel of een stoel vervangen worden.”

In een brief aan de adviescommissie bezwaarschriften schrijft De Beet dat hij het niet eens is met de reden voor de afwijzing. De bond zou genoeg eigen vermogen hebben om het zonder subsidie te stellen. Maar, zo zegt De Beet in de brief, nergens staat vermeld dat een eigen vermogen verband houdt met het verkrijgen van een gemeentelijke bijdrage.

,,Wij doen gunstig maatschappelijk werk, bevorderen de maatschappelijk participatie van ouderen. Het zou mooi zijn als de gemeente laat zien dat ze dat ondersteunt en bevordert.” 

Volgens de KBO trekken de activiteiten wekelijks ongeveer 600 bezoekers. Het werk komt in grote lijnen overeen met dat van WIJ, dat ruim 2 miljoen euro zou krijgen.