Olof Suttorp foto Frans Strous
Volledig scherm
Olof Suttorp foto Frans Strous © foto BN DeStem

'Baas’ van Amphia ziekenhuis ook besmet

Olof Suttorp, voorzitter van de raad van bestuur van het Amphia ziekenhuis blijkt ook besmet met het coronavirus. Suttorp liet zich afgelopen maandag na klachten bij zijn huisarts testen en bleek positief. Hij zit momenteel thuis. 

Volgens het ziekenhuis maakt hij het goed. Zijn taken binnen het ziekenhuis zijn overgenomen door de twee andere leden van raad van bestuur, Christianne Lennards en Roos Leber. De twee nemen ook Suttorps rol in het Regionale Overleg Acute Zorg tijdelijk over waar onder andere gesproken wordt over de capaciteit aan intensive carebedden in de ziekenhuizen die zwaar onder druk staat. 

Niet meer testen

Hoe Suttorp het virus heeft opgelopen is onduidelijk. Het ziekenhuis test zijn medewerkers al enige tijd niet meer op corona. Door het tekort aan testkits werd daar enkele weken geleden mee gestopt. Nu het aantal beschikbare testkits weer toeneemt, overweegt het ziekenhuis haar eigen medewerkers weer te gaan testen. 

  1. Automobilist crasht met gestolen auto in Etten-Leur na levensgevaarlijke ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met gestolen auto in Et­ten-Leur na levensge­vaar­lij­ke ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.