Volledig scherm
Arie Boomsma sprak over een gezonde levensstijl: ,,Het gaat niet om een schoonheidsideaal.'' © Pix4Profs / Johan Wouters

Arie Boomsma inspireert vooral vrouwen met ambities

Arie Boomsma kwam gisteravond naar Breda voor een lezing over een gezonde levensstijl. Een volle zaal luisterde geboeid naar de immer vriendelijk lachende tv-persoonlijkheid.

Jonge professionals die snakken naar een gezondere levensstijl hadden gisteren geluk. Niemand minder dan fitness-goeroe Arie Boomsma kwam naar Breda om te vertellen over zijn nieuwe boek FIT. Boomsma deed dit op uitnodiging van de Next Generation Club, het nieuwe Bredase netwerk voor ambitieuze jonge mensen.

Illusie

Dat Arie Boomsma eigenlijk een geboren leefstijlcoach is blijkt al snel bij binnenkomst in boekwinkel Van Kemenade & Hollaers. Zo draagt de bekende sportschoolhouder een eeuwige glimlach op het gezicht en vraagt hij geïnteresseerd naar de ambities van de mensen om hem heen. Ook met zijn nieuwe fitnessboek FIT wil Boomsma vooral mensen inspireren, al moet het niet gelezen worden als een belofte. ,,Je ziet vaak dat er een illusie verkocht wordt over een sixpack in 12 weken, ik geloof daar niet zo in.”

Iets verderop in de boekwinkel staat Victorine Hollaers. Zij is de bedenker van de Next Generation Club en de reden van Boomsma's komst. ,,Hij heeft affiniteit met sport en vooral in combinatie met zijn ondernemerschap vind ik dat interessant", verklaart ze.

Quote

Je ziet vaak dat er een illusie verkocht wordt over een sixpack in 12 weken, ik geloof daar niet zo in

Arie Boomsma

Naast Boomsma hoopt Hollaers binnenkort ook andere schrijvers te interviewen voor de Next Generation Club in de boekwinkel. Al houdt ze ook de mogelijkheid open voor andersoortige bijeenkomsten. ,,Het moet vooral een community zijn voor jonge professionals tussen de 25 en 35 jaar die zich willen ontwikkelen, maar ook houden van een boel gezelligheid."

Aantrekkingskracht

Tijdens het interview een paar minuten later blijkt Boomsma vooral aantrekkingskracht te hebben op een bepaald deel van het publiek. 80 procent van de zaal bestaat namelijk uit jonge ambitieuze vrouwen. Geïnteresseerd luisteren ze naar hoe Boomsma 'nee' leerde zeggen en dat hij nog maar vijf keer per dag op Whatsapp zit. Boven alles wil het oud-topmodel vooral duidelijk maken dat fitness draait om goede voeding, voldoende beweging en nachtrust. ,,Het gaat niet om een schoonheidsideaal, maar om alles uit het leven te halen."