Volledig scherm
Een impressie van hoe het appartementencomplex er eventueel kan uitzien. Uit: voorontwerp Ruyterhof Rijsbergen, bron: Oomen architecten © Oomen architecten

Appartementen op plek Ruyterhof Rijsbergen

RIJSBERGEN - Amper anderhalve maand nadat in Ruyterhof in Rijsbergen de laatste diners zijn uitgeserveerd, ligt er op het Zundertse gemeentehuis een plan ter inzage om op de plek van de horecagelegenheid een appartementencomplex te bouwen.

Op 1 januari sloot Ruyterhof. De uitbaters van het populaire restaurant wilden graag meer tijd hebben om andere dingen te gaan doen. Ontwikkelaar Somnium Real Estate uit Rijsbergen liet het oog er op vallen en vond de locatie, aan de Hogestraat, perfect voor de bouw van een appartementencomplex met 13 woningen.

Bestemmingsplanwijziging

De gemeente Zundert heeft daar weinig problemen mee. Met een nieuwe ontwikkeling op die plek is de entree van Rijsbergen op te waarderen. Bovendien is er in Rijsbergen een groeiende vraag naar kwalitatieve, centraal gelegen woningen.

Om te kunnen bouwen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Hoe? Dat is nu terug te lezen op het gemeentehuis. Op 20 februari volgt bovendien om 19 uur nog een inspraakavond bij café Markzicht in Rijsbergen.