Sociale woningbouw in de wijk Bouverijen in Breda-Noord.
Volledig scherm
Sociale woningbouw in de wijk Bouverijen in Breda-Noord. © Alwel/BN DeStem

Alwel geeft sleutels aan huurders ‘elektrische’ woningen Bouverijen in Breda

BREDA - In de uitbreidingswijk Bouverijen in Breda-Noord heeft woningcorporatie Alwel de eerste zes sleutels uitgereikt aan de huurders van in totaal achttien nieuwe sociale huurwoningen die in deze wijk zijn gebouwd. De huizen draaien volledig op elektriciteit en zijn aangesloten op een warmtenet.

Het zijn niet de eerste woningen die Alwel in het gebied tussen Breda en Teteringen heeft gebouwd. Eerder heeft de volkshuisvester hier ook al 27 woningen in de sociale sector opgeleverd. Opvallend aan de huizen is dat ze ‘honderd procent elektrisch’ zijn. Warm water en verwarming worden geleverd via een ondergrondse leiding die direct in verbinding staat met de waterzuivering Nieuwveer van waterschap Brabantse Delta, vlak bij de A16.

Rustig, subtiel eenduidig, met dorpse uitstraling

De nieuwe inwoners van Bouverijen komen terecht in huizen met drie slaapkamers. Het ontwerp wordt door Alwel omschreven als ‘rustig, subtiel eenduidig en met een dorpse uitstraling’. Ze komen te liggen aan de Burgemeester Verdaasdonkstraat en de Witrikweg, vlakbij de multifunctionele accommodatie De Mandt.

De nieuwbouw is weer een klein stapje in de ambitie van Breda en de lokale volkshuisvesters om op korte termijn 1200 woningen in de sociale sector te bouwen. Zij maken deel uit van de 6000 huizen die in totaal moeten worden opgeleverd.