Alleen twee scholen die onderdeel zijn van De Campus in Breda moeten dit jaar via loting uitmaken welke leerlingen er komend schooljaar in de brugklassen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alleen twee scholen die onderdeel zijn van De Campus in Breda moeten dit jaar via loting uitmaken welke leerlingen er komend schooljaar in de brugklassen komen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Alleen loting voor nieuwe brugklassers op Campus-scholen Markenhage en Michaël College

BREDA - De jaarlijkse loting voor plaatsing op de middelbare scholen in de regio Breda blijft dit jaar beperkt tot het Markenhage en het Michaël College. Op het Markenhage vallen na de loting elf leerlingen buiten de boot, op het Michaël liefst 55. Dat  zorgt voor een dubbel gevoel.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?