Volledig scherm
PREMIUM
Ongeluk met doorrijder in Breda © Marcel van Dorst MaRicMedia

Al 5 dagen voortvluchtig na overrijden bejaarde (79) in Breda: 'Dit is geen paniek, hij wil ermee wegkomen’

BREDA - De automobilist die zondagavond in Breda een bejaarde vrouw meesleurde en haar vervolgens voor dood achterliet, gaat zich niet meer melden bij de politie. Dat is de verwachting van Gerard Tertoolen, een verkeerspsycholoog die onderzoek doet naar ons gedrag in het verkeer. ,,Dit is geen blinde paniek of een shockreactie meer, maar crimineel gedrag.”

Gemiddeld komt het drie keer per dag voor dat iemand doorrijdt na een ongeluk waarbij iemand gewond is geraakt. In de meeste gevallen komt de betrokken bestuurder uiteindelijk tot inkeer en meldt hij zichzelf bij de politie, maar dat geldt niet voor de man of vrouw die zondag een bejaarde vrouw aanreed en vervolgens hulpeloos achterliet.

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”