Politieonderzoek na een incident aan de Balfortstraat in Breda.
Volledig scherm
Politieonderzoek na een incident aan de Balfortstraat in Breda. © Perry Roovers / MaRic Media

Agent die schoot op verdachte man in Breda handelde uit noodweer

BREDA - De agent die afgelopen juni op een verdachte schoot in Breda, deed dat volgens het OM uit noodweer. Dat is het oordeel na onderzoek van de Rijksrecherche.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Zij komen in beeld als je familielid door een misdrijf om het leven komt: ‘Imago van de mevrouwen met tissues’
  PREMIUM

  Zij komen in beeld als je familielid door een misdrijf om het leven komt: ‘Imago van de mevrouwen met tissues’

  Ze werkten nauw samen nadat Megan (15) uit Breda werd doodgestoken. En ze zaten aan de keukentafel van de nabestaanden van de spraakmakende speciekuipmoord. Het verschil: Chantal van Disseldorp (53) van Slachtofferhulp Nederland blijft achter de schermen, familiewoordvoerder Jeroen Baardemans (40) neemt juist ervoor plaats. Beiden hebben één doel voor ogen: het verschil maken.