Volledig scherm
A16 ligt bezaaid met tapijten nadat een vrachtwagen zijn lading is verloren op de Moerdijkbrug. © Fotopersburo Busink

A16 bij Moerdijkbrug lange tijd dicht door tapijten op de weg

UPDATEBREDA - De A16 lag vrijdagavond vlakbij de Moerdijkbrug vol met tapijten die van een vrachtwagen zijn afgevallen. De weg was in zijn geheel afgesloten rond 18.30 uur. Inmiddels is de weg weer vrij.

Er lag veel rommel op de weg, waardoor het verkeer via de vluchtstrook werd geleid. Automobilisten kregen het advies om om te rijden via de Haringvlietbrug (A15, A29, A59). Op het hoogtepunt zorgden de tapijten op de we voor een uur vertraging. 

Volledig scherm
Moerdijkbrug ligt vol met tapijten © Rijkswaterstaat
 1. Cultuur in Havenkwartier Breda opgedeeld: in Klavers Jansen en op Backer en Rueb
  PREMIUM

  Cultuur in Havenkwar­tier Breda opgedeeld: in Klavers Jansen en op Backer en Rueb

  BREDA - De gemeente Breda gaat de cultuur in het Havenkwartier in wijk Belcrum opdelen in Klavers Jansen en Backer en Rueb. Voor de cultuur in Klavers Jansen, de voormalige conservenfabriek met loodsen en panden, gaan Podium Bloos, Nieuwe Veste en het Chassé Theater de kar trekken. Op Backer en Rueb, waar woningbouw komt, met hergebruik van twee oude fabriekshallen, krijgen MotMot gallery en proeflokaal Brack een rol.
 2. Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverlener vaker doelwit van geweld?
  PREMIUM

  Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverle­ner vaker doelwit van geweld?

  BREDA - Een politieman die in Breda met bloed wordt bespuugd, een man in Bergen op Zoom die zich tot twee keer toe tegen agenten keert, een stadsgenoot die in Roosendaal een politieagente in oor en lip bijt, een Steenbergenaar die een politieman in zijn gezicht slaat bij een opstootje en een Roemeen die in Breda hulpverleners schopt en slaat nadat hij met een hoofdwond op straat was aangetroffen. Het was behoorlijk raak in West-Brabant de afgelopen week. Het lijkt normaal te worden dat hulpverleners en politie ook lichamelijk de volle laag krijgen.