1. Duisternis
  blog

  Duisternis

  Ik had er maandag eigenlijk helemaal geen erg in dat het zou gaan regenen. Maar toen ik mijn hardloopkleren aan had en naar buiten keek, werd ik toch wat sip. Het regende weer flink. Ik zuchtte en startte de weerapps op mijn mobiel op. Om tien over acht zou het weer droog zijn. Ik ging dus maar niet met de fiets. Zou ik ĂŒberhaupt wel gaan? Na nog wat langer twijfelen sloeg de klok acht uur. Ik besloot toch te gaan, maar wel die paar straten met de auto, erg als ik ben.
 1. Cuban sandwich met Zeeuws spek
  blog

  Cuban sandwich met Zeeuws spek

  Een tosti is altijd lekker. Gewoon een hele simpele met enkel kaas. Of juist een tosti waarbij je helemaal uitpakt zoals bij deze Cuban Sandwich met Zeeuws spek die ik voor Vleeschwaar maakte. Dikke plakken knapperig gebakken Turks brood met Zeeuws spek en gesmolten kaas. Scherp door de mosterd en fris dankzij de augurk. Beste van alle werelden. Voor ik daar iets over vertel, wil ik eerst nog een tosti verhaal met jullie delen wat stamt uit de tijd dat ik nog als account manager werkte in de ICT.
 2. Monnikenwerk: Van eilanden en bruggen
  blog

  Monnikenwerk: Van eilanden en bruggen

  In Zeeland weten we van eilanden en bruggen, in Nunspeet is dat hetzelfde. Op de Veluwe deed ik onderzoek naar sociale samenhang. In Nunspeet sprak ik jaren geleden met een politicus die mij uitlegde dat je daar 'bij de ene of de andere groep moet horen' en er anders weinig te zoeken had. Hij sprak over spreekwoordelijke eilandjes. Ik moest daaraan denken toen ik in de PZC las: 'Tholen is en blijft een gesloten gemeenschap, waarbij mensen problemen hoog laten oplopen'.

blogs