Volledig scherm
Na zijn beëdiging als politiehond werd Eddie rondgereden door Pasco © Facebook/Pasco Police

Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.

Volledig scherm
De agenten zijn van plan Eddie de beste tijd van zijn korte leventje te geven © Facebook/Pasco Police

Een telefoontje over de rondzwervende pup zette de hondenvanger van het plaatsje Pasco, in de staat Washington, op het spoor van Eddie. Het duurde bijna een maand voor ze hem te pakken hadden. ,,We dachten dat een auto hem geraakt had’’, zegt Carin Brown, die de hond wist te vangen. ,,We scheurden met hem naar de dierenarts, die helaas constateerde dat hij kanker heeft.’’ Eddies tumor is niet te opereren.

Het gezwel in de hondenkop drukt tegen zijn oog, waardoor de arme viervoeter aan een kant blind is. Als het meezit, heeft hij nog een jaar te leven. Met wat minder geluk misschien zes maanden. ,,Het is zo'n lieve hond, zo vriendelijk, zo goed opgevoed’’, zegt Brown, die vindt dat Eddie de beste zes maanden van zijn nog maar korte leventje verdient. ,,Hij kent alle commando's en is echt een schatje.’’ 

Bucket list

Volledig scherm
Natuurlijk was Eddies uitje niet compleet zonder een bezoek aan een donutshop © Facebook/Pasco Police

Op verzoek van Carin heeft vriendin Kristi Kesler zich opgeworpen als pleegmoeder van Eddie. Kristi heeft een bucketlist voor Eddie opgesteld om hem een onvergetelijke tijd te bezorgen. Een van de dingen op het ‘laatste-wensen-lijstje’ is om van het onfortuinlijke dier een echte politiehond te maken, zegt ze tegen CNN. ,,Ik dacht dat het leuk zou zijn om een foto van hem te maken bij een politieauto, maar dit had ik niet durven dromen.’’

In plaats van een ritje in een dienstauto kwam agente Julie Lee met een heus uniform voor Eddie op de proppen. Compleet met echte politie-emblemen. Eenmaal in zijn politiepakje gestoken, werd de kleine held zelfs officieel ingezworen als politiehond. ‘Boosdoeners aanhouden, drugs opsporen en mensen de gevangenis in krijgen’, staat er in Eddies taakomschrijving. 

‘Het is zo'n lieverd’

Volledig scherm
Eddie kreeg behalve zijn politieoutfit ook een mand met speeltjes en lekkers mee naar huis © Facebook/Pasco Police

,,We geloven in het helpen van mensen’’, zegt agent Lee. ,,Ook als dat betekent dat we dieren in onze gemeenschap te hulp moeten schieten. Daarom vechten we als één familie aan de zijde van Eddie.’’ Op zijn eerste dag als beëdigd dienstblaffer werd hij rondgereden door Pasco. Naar goed Amerikaans voorbeeld mocht een bezoekje aan een donutshop niet ontbreken.

Behalve het uniform en de mierzoete snacks hadden de agenten ook nog een mand met speeltjes en andere verwennerijen voor Eddie. Ook ging de politiepet rond en werd er geld ingezameld om Eddies rekening bij de dierenarts te voldoen. ,,Het is zo’n lieverd, je kunt je niet voorstellen dat iemand hem heeft mishandeld en aan zijn lot heeft overgelaten’’, zegt agente Julie. ,,Hij is het waard.’’

Op Eddies lijstje staan nog veel meer bijzondere wensen en bewoners van Pasco hebben er al diverse aangekruist. Zo staan er foto's met de Kerstman op de planning en een duik in een zwembad gevuld met knuffeldieren. Pleegmoeder Kristi hoopt dat zich iemand meldt om haar troetelbeest een ritje in een zijspan te bezorgen. Agent Brown zegt dat ze wel iemand met een motorfiets kent. 

  1. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
  2. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

    Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

    Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.