Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Vrouw valt van kameel en daagt Tripadvisor voor rechter

Een vrouw uit de Amerikaanse staat New Jersey daagt reiswebsite TripAdvisor voor de rechter, nadat een kameel haar tijdens een ritje in Marokko op de grond gooide.

De 24-jarige Breanna Ayala en haar familie boekten in januari 2018 via Viator een kamelenrit bij zonsondergang in Marrakech. De vrouw beweert dat zij en haar familie voor aanvang van de excursie geen veiligheidsinstructies kregen.

Tijdens de rondrit vertelde een van de begeleiders aan Ayala dat de kameel waarop ze zat zwanger was en over ongeveer een maand moest bevallen. De kameel rende later weg van de karavaan, waardoor Ayala op de grond viel en haar arm brak. De begeleiders van de excursie wachtten een uur tot de eigenaar van het bedrijf arriveerde. Pas toen belden ze een ambulance, zo blijkt uit de rechtbankdocumenten. Ayala werd in Marokko geopereerd en verbleef twee dagen in het ziekenhuis.

Ayala beschuldigt Tripadvisor en dochtermaatschappij Viator van nalatigheid en contractbreuk omdat ze niet hebben onderzocht of de reisorganisatie die de kamelentour organiseerde veilig handelde en getrainde, fitte kamelen gebruikte.

Op eigen risico

Een woordvoerder van Tripadvisor en Viator laat weten dat het bedrijf geen commentaar geeft op lopende rechtszaken. 

Viator, dat online klantenrecensies publiceert, meldt op zijn website dat het reizigers helpt bij het researchen en boeken van meer dan 200.000 activiteiten wereldwijd, maar dat het bedrijf de tours niet zelf beheert en niet verantwoordelijk is voor eventuele problemen.

Wanneer klanten een excursie boeken via de website, moeten ze akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden van het bedrijf, die stellen dat de interacties met de ‘leveranciers’ van de excursies ‘op eigen risico’ plaatsvinden.

In het Amerikaanse Pittsburgh waren eind 2018 enkele gewonden nadat een kameel van het circus op hol sloeg. Waarschijnlijk schrok het dier van een hard geluid. 

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”