Volledig scherm
© AFP/Derek Simms

Queen-superfan ziet silhouet van Freddie Mercury op gebakken varkensfiletlapje

Derek Simms (47), een inwoner van de Britse stad Blackpool en al jaren superfan van de band Queen, kan er niet over uit. Hij kocht recent bij een supermarkt in zijn woonplaats een varkensfiletlapje waarop tijdens het braden plotseling een ietwat vaag silhouet van de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury verscheen. ,,Mijn vrouw en ik hebben twee minuten vol verbazing naar mijn held gekeken en hem toen maar opgegeten omdat we stierven de honger.”

Volgens Simms, die nog steeds onder de indruk is van de weinig glamoureuze verschijning van de wereldberoemde frontman, is het wel heel toevallig dat Mercury juist aan hem ‘verscheen’. ,,Ik ben een groot fan, dus dat ik dit meemaakte is natuurlijk fantastisch. Ook al gaat het om zoiets simpels als een portret op een stuk gebakken vlees”, vertelde hij aan Britse media als The Sun en Daily Mail. 

De man bereidde de lapjes vlees onlangs voor zijn 46-jarige vrouw en hun twee kinderen. ,,Toen de filets gaar waren en ik ze wilde opdienen, heb ik mijn vrouw naar de keuken geroepen. Ook zij wist niet wat ze zag. ‘Dat is Freddie’, riep ze. Vervolgens hebben we aan de eettafel nog een tijdje naar Freddie zitten staren. Een vreemde situatie, vonden we. Ik kook regelmatig, maar er is nog nooit een superster in één van onze pannen of baksels verschenen.”

De Brit heeft, voordat hij zijn tanden in ‘Freddie Mercury’ zette, nog snel even een foto van de krokante buitenkant van het filetlapje gemaakt en het kiekje vervolgens op sociale media gezet. Simms stelt dat wat hij meemaakte vooral een geinige herinnering heeft opgeleverd. ,,Ik ben niet bijgelovig, maar dat ik hem op deze manier ineens zag is wel verbazingwekkend. Ik heb Freddie namelijk nooit in het echt mogen aanschouwen. Dat is nu een beetje goedgemaakt.” Op sociale media wordt het baksel voorzien van hilarische commentaren als ‘Fat Bottom Grills’, ‘I want to bake free’, ‘We will cook you’ en ‘Don't chop me now’.  

  1. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

    Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

    Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
  2. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.