Wilfred Brons in actie bij de survival.
Volledig scherm
Wilfred Brons in actie bij de survival. © jan houwers

Pijnlijk! Sportvisser schakelt per ongeluk survivalatleet uit met vishaak

Survivalatleet Wilfred Brons uit Eibergen is op een bizarre manier uitgeschakeld bij de survival in Beltrum: door een vishaak van een sportvisser. Dat gebeurde op een van de hindernissen over riviertje de Slinge. Een pijnlijk verhaal. 

Vorig jaar kon de Eibergse survivalatleet Wilfred Brons niet meedoen vanwege een liesblessure. Dit jaar was de fanatieke sporter er helemaal klaar voor. Hij had er hard voor getraind. „Het ging super", vertelt hij. „Ik was goed op dreef. Normaal gesproken zit ik altijd bij de eerste tien. Dat zat er nu zeker weer in. Ik lag bij de beruchte hindernis De Bok over de De Slinge al op een vijfde of zesde plek. Terwijl ik minuten later gestart was.”

Scherps

Een haak van deze blinker zat vast in been van survivalatleet Wilfred Brons.
Volledig scherm
Een haak van deze blinker zat vast in been van survivalatleet Wilfred Brons. © Wilfred Brons

Bij De Bok pakte hij de vierde baan van de hindernis. „Die was vrij. In de apenhang haakte er plotseling iets scherps in mijn been. Ik probeerde het eruit te krijgen, maar het lukte niet. Het bleek een blinker met weerhaken van een sportvisser te zijn. Die had waarschijnlijk afgelopen week de hengel uitgegooid, waarbij de vishaak in de hindernis verstrikt was geraakt. Dat had ‘ie niet aan de organisatie gemeld.”

De blinker bleek diep in het been van Brons te zitten. „Door de weerhaken kreeg ik 'm er zelf niet uit. Ook een arts in het publiek lukte het niet, omdat hij niet het goede ‘gereedschap’ bij zich had. De EHBO kon er ook niets mee. Ik moest naar de noodarts van de survival in Beltrum. Die heeft het been verdoofd en de haak eruit gehaald. Daarna moest ik naar het ziekenhuis in Winterswijk voor een tetanusprik. Ik had een centimeter diepe snee in mijn been.”

Bizar

De vishaak zat muurvast in het been van Wilfred Brons.
Volledig scherm
De vishaak zat muurvast in het been van Wilfred Brons. © Wilfred Brons

Voor Wilfred was de survival over. Hij heeft nu, een paar dagen na de wedstrijd, nog steeds last van zijn pijnlijke been. „Ik kon moeilijk lopen. Maar ik denk dat ik met een paar dagen wel weer voorzichtig kan joggen.”

Voor de topatleet is het wel erg zuur dat hij op deze bizarre manier is uitgeschakeld. „De focus was goed, ik zat bij de kopgroep. Wellicht had er zelfs een podiumplek ingezeten. En dan zulke stomme pech! Gewoon jammer!” 

Balen

Aangifte heeft hij niet gedaan bij de politie. „Dat heeft geen zin. Ik schiet er niets mee op en de dader is toch niet te achterhalen.” Wel heeft hij een boodschap aan de sportvisser die zijn sportieve prestatie onderuit haalde. „Natuurlijk kan zoiets gebeuren. Maar meld het gewoon even bij de organisatie. Want ik baal hier echt gigantisch van.”

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.