Volledig scherm
Italiaanse schoonmakers zagen het kunstwerk aan voor afval en gooiden het weg. © Facebook

Per ongeluk weggegooid kunstwerk weer te zien in Italië

Een kunstwerk dat grotendeels bestaat uit lege champagneflessen is sinds dinsdag weer te zien in Italië. Het werk 'Zullen we gaan dansen?' werd eerder door schoonmakers van een museum aangezien voor troep en weggegooid.

Nadat het Museion Bozen-Bolzano de fout inzag, werden de vuilniszakken snel weer geleegd. Daarop werd het kunstwerk opnieuw opgebouwd. De verzameling lege flessen was bedoeld als kritiek op de financiële speculatie, feesten en consumentisme uit de jaren negentig.

Spoor
De schoonmaakploeg van het Museion Bozen-Bolzano dacht dat het ging om de restanten van een flink feest en gaf de vloer een stevige beurt. Van het moderne kunstwerk was vervolgens geen spoor meer te bekennen.

Museumbaas Letizia Ragaglia reageerde luchtig op het voorval. ,,Het heeft een groot debat op gang gebracht'', oordeelde ze. ,,Dit laat zien hoe moderne kunst in staat is veel interesse te wekken, of zelfs mensen te irriteren.''

De kunstenaars reageerden minder enthousiast op de blunder van de schoonmakers. ,,Dit was slecht. Het zou niet mogelijk moeten zijn dat een kunstwerk in de vuilnisbak terechtkomt'', klaagden Sara Goldschmied en Eleonora Chiari in een lokale krant.

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.