CAN SOMEONE PLEASE TELL ME WTF IS GOING ON HERE ???? JUST GOT THIS ON MY FEED ! SENT FROM @bearjew428 AND @MICHAELWENZEL .FOR ONCE I MAY HAVE TO AGREE WITH @PETA. #WHODOESTHISSHIT #sowrong #notcool

2,204 Likes, 2,132 Comments - THE SHARK HUNTER (@marktheshark) on Instagram: "CAN SOMEONE PLEASE TELL ME WTF IS GOING ON HERE ???? JUST GOT THIS ON MY FEED ! SENT FROM..."

Mannen voor de rechter na meesleuren haai aan touw

Drie Amerikaanse mannen die eerder dit jaar een haai meesleurden aan een touw achter een speedboot mogen zich voor de rechter verantwoorden. De video van het voorval zorgde voor veel commotie.

Op het filmpje is te zien hoe de haai wordt meegesleurd door een speedboot die met volle snelheid over het water raast. De drie mannen lachten daarom en riepen dat het dier 'bijna dood' leek. Dat leidde tot talloze negatieve reacties op sociale media, waarop de Amerikaanse autoriteiten een onderzoek begonnen. Zij concludeerden dat de haai eerst was neergeschoten. Het dier overleed echter pas toen het achter de speedboot hing.

De drie mannen van 23, 25 en 28 zijn aangeklaagd wegen dierenmishandeling en moeten op korte termijn voor de rechter verschijnen. Ze kunnen tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor hun daad. Daarnaast riskeren ze een boete van 10.000 dollar (zo'n 8500 euro).

Volledig scherm
De haai overleed pas toen het dier achter de speedboot hing © Screenshot via Instagram
 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.