Dit is de ijsneef van het monster van Loch Ness

Is het een horrorheilbot of eerder een zwemmende zombiezalm? Of gaat het hier om een stuk touw met aangekoekt ijs? De meterslange, deels met ijs bedekte verschijning uit Alaska houdt de gemoederen bij monsterjagers in ieder geval flink bezig.

De Amerikaanse Craig McCaa was aan het filmen naast de Chena rivier in Alaska toen hij het meterslange 'beest' als een slang door het water zag glijden. Hij plaatste het filmpje van het verschijnsel direct op Facebook, waar een stroom aan speculaties niet lang op zich liet wachten. Inmiddels hebben ruim 50.000 mensen het verschijnsel bekeken. 

,,Het is het neefje van Nessie!", opperde iemand, doelend op het monster van Loch Ness. Anderen zijn overtuigd dat het hier toch echt een 'gigantische zombiezalm' betreft. 

Niet iedereen is ervan overtuigd dat het ijzige, zwemmende gevaarte een daadwerklijk levend wezen betreft. ,,Het is gewoon een stuk touw waar ijs aan vast zit gekoekt". Of: ,,Duidelijk. Dit zijn gewoon houtblokken die door het water drijven."

Wat het ook mag zijn, opmerkelijk zijn de beelden wel. Bang was Craig trouwens niet toen hij het gevaarte vastlegde. ,,Ik keek toe vanaf de brug en heb me geen moment bedreigd gevoeld", vertelt hij aan Alaska Dispatch News. ,,Maar ik weet niet wat ik had gedaan als ik in een kano had gezeten en het op me af was gezwommen."

  1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.