Volledig scherm
John en Allison McDonald. © Privéfoto

Brits koppel wint ruim 2 miljoen euro, drie dagen later wordt hun zoon kankervrij verklaard

Een Brits koppel had de eerste week van het jaar dubbel geluk. Het echtpaar won eerst twee miljoen pond (2,3 miljoen euro) in de Lotto en drie dagen later werd hun 15-jarige zoon kankervrij verklaard. ,,Het is alsof al onze dromen in die korte tijdsspanne werkelijkheid geworden zijn. Wat een fantastische manier om 2020 te beginnen”, verklaarde veiligheidsagent John McDonald tijdens een persconferentie.

Quote

Alle zes cijfers juist? Dat kon toch niet?

John McDonald

,,Iedereen droomt wel eens van die lottowinst, maar Allison en ik hadden nooit gedacht dat wij ooit die gelukkigen zouden worden. En dan dat prachtnieuws van onze zoon Ewan er nog eens bovenop, we voelen ons enorm dankbaar.” 

De tiener kreeg in mei te horen dat hij een zeldzame vorm van lymfeklierkanker had. Met de steun van zijn ouders onderging hij verschillende keren chemotherapie. ,,Het is een moeilijk jaar geweest”, aldus McDonald volgens Britse media. ,,Allison werkt in een brillenwinkel, maar ze nam speciaal verlof om hem bij te staan. Ze is al die tijd niet van zijn zijde geweken.”

,,Hopelijk zijn al onze zorgen nu van de baan. We zijn meteen met pensioen gegaan, zodat we ons kunnen focussen op ons gezin.”

Enorm bedrag

John was aan het werk toen hij ontdekte dat hij een enorm bedrag gewonnen had. ,,Ik had zoals gewoonlijk mijn bewakingsronde gedaan. Met een kopje thee in de hand checkte ik mijn lot. Drie juiste cijfers? Met dat bedrag konden we al een leuk weekendje doen, dacht ik. Maar het stopte niet. Alle zes cijfers juist? Dat kon toch niet? Ik stond te trillen op mijn benen. Pas toen ik officieel bevestiging kreeg van het lottobedrijf begon ik het te geloven.”

Maar toen moest Allison nog op de hoogte gebracht worden. Zij merkte na haar bezoek aan de tandarts dat ze een gemiste oproep had. ,,Allerlei soorten gedachten schoten door mijn hoofd. Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was, misschien met Ewan. Waarom zou hij me anders bellen? Toen hij vertelde wat er aan de hand was, viel ik van mijn stoel van verbazing”, klinkt het. 

Het koppel is van plan om een deel van het geld uit te geven aan een nieuw huis met vier slaapkamers. Daarnaast staat ook reizen hoog op hun verlanglijstje. ,,Naast financiële zekerheid hebben we er nu ook tijd bij gekregen. We kunnen stoppen met werken en samen herinneringen opbouwen.”

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.