Blogster met magische stem maakt kudde koeien hitsig

De Zweedse blogster Jonna Jinton kan met haar welhaast magische stem een flinke kudde koeien probleemloos naar zich toe zingen. In een opmerkelijk YouTube-filmpje toont de blondine hoe ze dat doet. Maar haar unieke vocalen blijken nog een andere uitwerking te hebben op de runderen. Ze worden er namelijk behoorlijk hitsig van.

De 26-jarige vrouw ging op een mooie zomeravond eind juni naar een weide in Grundtjärn in Centraal-Zweden. Daar laat ze zien hoe ze door middel van 'kulning', een eeuwenoude roep van Scandinavische herders, de koeien in beweging krijgt.

De nieuwsgierige dieren gaan voor Jonna staan en luisteren naar haar betoverende stem. ,,Het was een onvergetelijk moment", aldus Jonna die het filmpje opnam op haar verjaardag. De video trok al meer dan 600.000 views in nog geen week tijd.

Volledig scherm
© YouTube
  1. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.