Volledig scherm
Een airsoftwapen dat bij een andere politie-actie werd aangetroffen. Er worden plastic bolletjes mee afgevuurd maar de wapens zijn bijna niet van echt te onderscheiden. © Politie Helmond

‘Zwarte Piet’ met twee nepvuurwapens aangehouden

In de gemeente Midden-Drenthe is vanochtend een man aangehouden die op sociale media verkleed als Zwarte Piet met twee vuurwapens zwaaide. Volgens de politie waren de wapens nep.

De man was zichtbaar onder invloed van verdovende middelen. Hij werd vanochtend in zijn woning  in Midden-Drenthe  (onder andere de dorpen Westerbork en Bovensmilde) opgepakt. Hij was in het bezit van de wapens waarmee hij poseerde. Deze twee vuurwapens bleken zogenoemde airsoftwapens, dat zijn gas- of veerdrukwapens om 6 mm plastic balletjes mee te schieten. Ze zien er doorgaan verraderlijk echt uit en zijn dan in strijd met de Wet Wapens en Munitie. 

Wat de bedoeling van de man was is nog niet duidelijk. Hij wordt verhoord.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.