Volledig scherm
© ANP

Zus (77) van kindermisbruiker opgepakt omdat ze slachtoffer wilde omkopen

UpdateDe politie heeft in Brummen een 77-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het beïnvloeden van een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik in Nepal. Ze zou het gezin van het slachtoffer tienduizenden euro's hebben geboden om haar opgepakte broer Piet Hein van T. uit Makkinga (66) vrij te krijgen.

Het gaat om een 15-jarige jongen in de strafzaak tegen de 66-jarige broer van de vrouw, die in Nepal vast zit in een strafrechtelijk onderzoek naar kindersekstoerisme. Piet Hein van T., jeugdpsychiater uit Makkinga, wordt verdacht van kindermisbruik in Nepal. Hij heeft jarenlang gewerkt voor de GGZ's in Drenthe en Friesland.   

De aangehouden vrouw zou gesprekken hebben gevoerd met het gezin van de minderjarige jongen en tienduizenden dollars hebben geboden  voor het aanpassen van afgelegde verklaringen. De vrouw had een ticket geboekt om morgen opnieuw naar Nepal te reizen. 

Hulporganisatie

Van T. werd vorig maand in Nepal aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt met een vijftienjarige jongen in een guesthouse in de Nepalese hoofdstad Katmandu. Volgens hulporganisatie Terre des Hommes is de psychiater de afgelopen jaren meerdere keren naar het land gereisd en daar vaker gezien in het gezelschap van jonge jongens. Zowel in Nepal als in Nederland doet de politie onderzoek naar de verdenkingen van  kindersekstoerisme en bezit en verspreiding van kinderporno.

Van T. zou kinderen hebben gelokt met geld en snoep. Hij zou langdurige relaties met minderjarigen hebben onderhouden. Mogelijk hangt hem elf jaar in een Nepalese cel boven het hoofd, indien hij niet wordt uitgeleverd aan Nederland.  

 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.
 1. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

  Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

  Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.