Volledig scherm
De politie is op zoek naar de bestuurder van de donkerblauwe Opel Zafira die de 66-jarige scooterrijdster aanreed op de Elzentlaan in Eindhoven. © Still uit Bureau Brabant

Zoon van overleden scooterrijdster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau Brabant camerabeelden vrijgegeven van de auto die doorreed na een aanrijding op zondag 15 september met een scooterrijdster (66) in Eindhoven. De vrouw overleed een dag later. De politie roept de inzittenden van de auto, een donkerblauwe Opel Zafira, op zich te melden. Ook de zoon van het slachtoffer deed een emotionele oproep. 

De vrouw was rond 16.00 uur onderweg op haar nieuwe scooter, die ze twee dagen voor het ongeval had gekregen. Ze was op bezoek geweest bij haar dochter en was op weg naar huis. 

Hoofdletsel

Quote

Je krijgt het gevoel van binnen: ze hebben m'n moeder afgepakt.

Zoon slachtoffer

In de reconstructie die Bureau Brabant maandagavond uitzond, is te zien hoe de Zafira aan komt rijden en met een klap tegen de scooterrijdster aanrijdt. De auto staat even stil en rijdt vervolgens door, daarbij de vrouw met hoofdletsel achterlatend. Omstanders bieden eerste hulp en het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt uit scans dat haar hersenen zijn gekneusd, haar neus is gebroken en dat haar oogkas is gescheurd. De vrouw blijft in het ziekenhuis en komt in de vroege ochtend te overlijden. 

Haar zoon vertelt in de uitzending over de impact die het ongeval op hem, zijn zus en hun familie heeft. ,,Je krijgt het gevoel van binnen: ze hebben m'n moeder afgepakt.” In de uitzending roept hij de doorrijder op om zich te melden bij de politie. 

Volledig scherm
De zoon van het slachtoffer deed in Bureau Brabant een emotionele oproep aan de doorrijder om zich te melden. © Beeld uit de uitzending van Bureau Brabant

De donkerblauwe auto met Nederlands kenteken die het ongeval veroorzaakte, heeft dakrails en volgens de politie schade opgelopen aan de voorkant. Behalve de bestuurder zou er ook een passagier in de auto hebben gezeten. De politie vraagt garagebedrijven zich te melden als de auto bij hen is gebracht ter reparatie. Eveneens is ze op zoek naar inzittenden van auto’s die vlak voor en vlak na het ongeval langsreden: een witte Lancia Ypsilon met een Belgisch kenteken, een Citroën Xsara en een BMW cabrio. 

Volledig scherm
De politie is ook op zoek naar de inzittenden van een Citroên Xsara en een BMW cabrio die kort voor het ongeval over de Elzentlaan in Eindhoven reden. © Still uit Bureau Brabant