Volledig scherm
Het wordt weer genieten van een winters zonnetje. © anp

Zonnebril uit de kast: het terrasweer krijgt morgen een dikke voldoende!

We mogen weer. Vandaag, maar vooral morgen kan er goed geborreld worden op de Nederlands terrassen. Inclusief zonnebril en open winterjas. Uit de wind zitten wordt voor de optimale terraservaring wel aangeraden. Het terrasweer krijgt morgen in de Randstad een fijne 7.5. Maar wie écht wil genieten moet naar Maastricht. Daar geeft Weerplaza het terrasweer een dikke 9.

Het is weer langer licht en dat is goed merkbaar nu we al een paar dagen mogen genieten van zonnig weer. Morgen loopt de temperatuur op dankzij een zuidelijke bries. In Amsterdam en Utrecht wordt een temperatuur van rond de 10 graden verwacht. Een fraaie lentedag dus. De zon blijft waarschijnlijk de hele dag aanwezig. 

Vandaag kwam de zon iets voor 8 uur boven de horizon en pas tegen 18 uur gaat ze weer onder. We hebben daarmee bijna 10 uur aan zonneschijn. In vergelijking met vorige week is dat 26 minuten meer. De komende week komt daar bijna een half uur bij. Bij de start van de lente, over ruim een maand, zitten we op 12 zonuren.

Grijp je kans

Volledig scherm
Het kortstondige lenteweer vormt een flink contrast met het winterweer van de afgelopen dagen. © Caspar Huurdeman

Wie van de terrassen houdt moet vandaag of morgen zijn of haar kans grijpen, want daarna is het even afgelopen. Vrijdag, zaterdag en zondag wordt er af en toe regen verwacht. ,,Het fraaie, zonnige weer is dan weer even verdwenen. Het is een opleving van twee dagen", vertelt Michiel Severin van Weerplaza.

Dat we in februari 15 graden of meer halen komt gemiddeld zo'n één keer in de vier jaar voor. ,,Echt uniek is het dus niet, maar de laatste keer was wel 10 jaar geleden. We hebben er dus even op moeten wachten", vertelt Michiel. Het weer valt vooral op omdat het in contrast staat met de sneeuw die we afgelopen weekend hadden in Nederland.