Volledig scherm
PREMIUM
portret van de in 1996 vermoorde Sally van Hecke © prive

Zit het monster van Waasland achter de moord op Sally?

De moord op de Vlaamse prostituee Sally van Hecke in 1996 bleef altijd onopgelost, maar door onderzoek van journalist Kurt Wertelaers is de zaak heropend. Zijn oog viel op een beruchte seriemoordenaar die ten tijde van de moord in Nederland woonde.

Is het omdat het slachtoffer heroïneverslaafd was en tippelde in Antwerpen? Of omdat drie dagen na haar dood Marc Dutroux werd gearresteerd en het land in de ban raakte van die zaak? De moord op Sally van Hecke raakt hoe dan ook langzaam in de vergetelheid, tot verdriet van Sally’s moeder Lydia de Decker, die er nog dagelijks mee worstelt: ,,Voor mensen blijft het een heroïnehoer. Voor mij was het mijn dochter.”

Sally van Hecke (20), moeder van een driejarige dochter, tippelde in de Antwerpse Atheneumbuurt en nam soms klanten mee naar een strandje bij de Linkeroever. Spelende jongens vonden haar lichaam op 10 augustus op die plek, tussen het hoge riet. Ze bleek bruut te zijn doodgeslagen met een stuk wrakhout.

  1. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitensluiten, is ronduit lachwekkend
    PREMIUM
    column

    De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitenslui­ten, is ronduit lachwek­kend

    Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.