Jenny Douwes na de uitspraak in het hoger beroep tegen vijftien blokkeerfriezen. Achter haar Sander Slijver, eveneens een ‘blokkeerfries’.
Volledig scherm
Jenny Douwes na de uitspraak in het hoger beroep tegen vijftien blokkeerfriezen. Achter haar Sander Slijver, eveneens een ‘blokkeerfries’. © ANP

Zes blokkeerfriezen stappen naar Hoge Raad, onder wie Jenny Douwes

Zes zogeheten blokkeerfriezen stappen naar de Hoge Raad om hun veroordeling in cassatie aan te vechten. Dat heeft hun advocaat dinsdag bekendgemaakt. Onder hen Jenny Douwes, boegbeeld van de actie tegen de demonstranten tegen Zwarte Piet. Douwes en de haren werden op 31 oktober in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur.

  1. LIVE | Delen Amsterdamse Bos 's nachts dicht tegen illegale feesten

    LIVE | Delen Amsterdam­se Bos 's nachts dicht tegen illegale feesten

    Premier Rutte en minister De Jonge spraken gisteren op hun persconferentie van een ‘comeback van het coronavirus’. ,,Alleen samen kunnen we deze tweede golf breken.’’ Volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), hadden de maatregelen wel wat strenger gemogen. Amsterdam sluit delen van het Amsterdamse Bos. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.