Volledig scherm
Bij warm lenteweer smaakt een ijsje dubbel zo lekker. © Rob Engelaar

Zelden zo'n warme paasdag als vandaag

Zelden beleefden we zo’n warme eerste paasdag als vandaag. In De Bilt werd het 24,1 graden. Daarmee is het de op één na warmste Eerste Paasdag. Dat meldt Weeronline. Het record van 24 april 2011 met 26,0 graden blijft ruimschoots overeind. 

Deze zondag levert naar verwachting in De Bilt wel een zonuurrecord op met 12,8 uur zonneschijn. Het oude record stond op 12,6 uur en werd gemeten op 14 april 1974.

In het zuidoosten van het land was het met maxima van 25,1 graden nog wat warmer dan in De Bilt. Aan de kust koelde het vanmiddag door wind van zee flink af. In de duinen bij Hoek van Holland daalde de temperatuur in korte tijd van 22 naar 17 graden en een zee was het nog wat frisser. In het Zeeuwse Cadzand was het vanmiddag 13 graden.

Morgen wordt het met 23 tot 27 graden nog wat warmer dan vandaag. Doordat er een stevigere oostenwind waait, blijft zeewind langs de westkust uit. Op de Waddeneilanden komen de maxima uit rond 20 graden. In De Bilt wordt het (bijna) 25 graden. Daarmee wordt het mogelijk de warmste tweede Paasdag ooit gemeten. Op de warmste paasmaandag ooit gemeten werd het 24,7 graden. Dit was op 18 april 1949. Mocht de temperatuur naar 25 graden stijgen, dan beleven we voor het eerst een zomers warme paasmaandag.

De paasdagen samen leveren waarschijnlijk een tweede plaats op in de lijst met de warmste Pasen ooit. Gemiddeld over beide dagen komt de maximumtemperatuur uit op zo’n 24,5 graden. Alleen in 2011 was het warmer met gemiddeld 25,0 graden.

Volledig scherm
Met het warme lenteweer is het genieten van zon, zee en strand.
  1. René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbeweging’

    René V. die vanuit auto vier vrouwen stak werd opgepakt door eerder incident met ‘pijpbewe­ging’

    De 24-jarige René V., die ervan wordt verdacht vanuit zijn auto vier vrouwen te hebben gestoken, kon worden opgespoord doordat een slachtoffer van een eerder incident in Schagen het kenteken van zijn auto had genoteerd. Dit bleek vandaag bij het begin van zijn strafzaak. V. zegt zich zeer weinig meer van alles te herinneren, mede doordat hij tijdens de verschillende steekpartijen vaak onder invloed was van drugs.