Volledig scherm
© Videostill

Zangeres Iva Marín Adrichem en experts over het coronavirus in de Ochtend Show to go

Jacco Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap, oud-commandant bij de Amsterdamse brandweer Elie van Strien en belastingadviseur Boy Mulder zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.

Jacco Burgers vertelt ons in hoeverre de Nederlandse huisartsen voorbereid zijn op het coronavirus. Elie van Strien praat ons bij over de rookmelder die vanaf 2022 verplicht in elk huis moet hangen en Boy Mulder komt vertellen over de belastingaangifte voor 2019 die vanaf zondag 1 maart weer gedaan kan worden. Over de rookmelders bellen we ook met Tweede Kamerlid Erik Ronnes (CDA).

Verder bellen we met Ad Elissen in Tenerife over het laatste nieuws binnen de muren van het ‘coronahotel’, waar hij verblijft. Verslaggever Yelle Tieleman praat ons live voor de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam bij over het Marengo-proces.

Nu het coronavirus steeds dichterbij komt, worden de draaiboeken afgestoft. In het Tilburgse Elisabeth TweeSteden-Ziekenhuis staat arts-microbioloog Jean-Luc Murk morgen in een quarantaineruimte, waar eventuele patiënten terechtkomen. Hij geeft ons een rondleiding.

De in Nederland opgegroeide Iva Marín Adrichem mag misschien uitkomen voor IJsland op het Eurovisie Songfestival van 2020. De blinde zangeres staat deze zaterdag in de finale van een IJslands programma waarvan de winnaar het land mag vertegenwoordigen op het liedjesbal. We bellen haar om de spanning te meten.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

 1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
  PREMIUM

  Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

  Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de Achterhoek op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend in Wilp de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”
 2. LIVE | Eerste repatriëringsvlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

  LIVE | Eerste repatrië­rings­vlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

  Het afgelopen etmaal werden er 164 nieuwe sterfgevallen gemeld, aldus het RIVM zaterdag in de dagelijkse update. Het aantal ziekenhuisopnames laat een dalende lijn zien. 336 vandaag, ten opzichte van 502 gisteren. Ook het aantal ic-opnames volgt die trend. ‘Geniet van de zon in de tuin en op balkon’, luidt het advies voor zowel de zaterdag als zondag. Om herhaling van twee weken geleden te voorkomen, zijn op veel plekken maatregelen genomen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rond het virus.