Pomphouder Ewout Klok.
Volledig scherm
PREMIUM
Pomphouder Ewout Klok. © Vincent Jannink

Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’

Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”

Een ruime Kamermeerderheid wil de verkoop van sigaretten liefst komend jaar al razendsnel afbouwen tot nul. Als pomphouders niet luisteren, krijgen ze een wettelijke verplichting voor de kiezen. Schandalig, vindt Ewout Klok, eigenaar van tankstation Klok in Hoogeveen en voorzitter van branchevereniging Beta. ,,Wat is dat toch met deze grillige overheid die tegenwoordig werkelijk álles aan banden wil leggen? Natuurlijk, het is heel nobel om het braafste jongetje van de klas te willen zijn, maar Den Haag bereikt hiermee een averechts effect.”

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’