Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Wijsheid komt helemaal niet met de jaren’

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Het allerbelangrijkste inzicht dat ik tijdens het afgelopen jaar kreeg, was dat wijsheid helemaal niet met de jaren komt. Ik merk aan verschillende zaken dat mijn transitie van jongetje naar man bijna is voltooid.

Een paar voorbeelden: mijn generatiegenoten stopten langzamerhand met profvoetbal, werden politieke leiders van hun partij en kregen net als ik met lichamelijke slijtage te maken.

Er werden gezinnen gesticht, huisje-boompje-beestje, conform de verwachtingen van de maatschappij. In mijn puberteit was de zoektocht naar identiteit vrijblijvend (gabber, gothic, hipster), tegenwoordig is dat proces allesomvattend.

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.