Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wie tegenwoordig wil opvallen, moet vooral normaal doen

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

We hadden afgelopen zondagavond oppas geregeld, mijn vriendin en ik. Voor het eerst sinds lange tijd konden we samen uit eten gaan – zonder deadlines van werk aan ons hoofd, of allerlei zaken die we voor onze kinderen moesten regelen.

Maar ik was er met mijn gedachten niet helemaal bij: die middag werd Excelsiorspeler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend in 's-Hertogenbosch, tijdens een troosteloze wedstrijd in een nietszeggend stadion, waar meer stoelen leeg dan bezet waren. 

Ik wilde er alles van weten, vooral omdat de hele situatie in Brabant werd gebagatelliseerd, met name door de perswoordvoerder van FC Den Bosch die kennelijk de kolder in de kop had gekregen, of in de bizarre veronderstelling leefde dat alles vanzelf zou overwaaien.

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien (!) honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien (!) honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.