Hotel Spaander.
Volledig scherm
Hotel Spaander. © Wikimedia Commons / Gouwenaar

‘Wereldberoemd Volendams kunsthotel Spaander is failliet’

Het vermaarde Art Hotel Spaander bij de Haven in Volendam is failliet verklaard. Het hotel met zijn vele kunstwerken was al gesloten in verband met corona, maar de rechtbank Noord-Holland sprak vandaag het faillissement uit. 

Het hotel was sinds 21 maart al gesloten vanwege de coronacrisis, meldt het NoordHollands Dagblad.  Het is niet duidelijk of dit faillissement definitief is, of dat de eigenaren een doorstart willen maken.

Van de Volendamse onderneming was volgens de krant nog niemand bereikbaar voor commentaar. Tanger Advocaten, als curator belast met de zaak, reageerde wel. “Een doorstart zou kunnen, dat komt vaker voor. Vorig jaar zou ik een dergelijke kans groot hebben geacht. Maar nu, in deze voor bedrijven zware coronatijd, ligt het vaak anders.”

Op de website van het hotel staat alleen een coronavirus-mededeling. Die luidt als volgt: “In verband met de huidige omstandigheden in ons land zijn wij tot het besluit gekomen om het hotel geheel te sluiten vanaf zaterdag 21 maart. Eerder sloot het restaurant en de pub, maar om de gezondheid van onze gasten en onze medewerkers te waarborgen denken wij dat het sluiten van het gehele hotel voor nu het beste is.’’ 

Team Spaander zegt zijn best te doen om de gasten zoveel mogelijk op de hoogte te stellen van de situatie. “Ondertussen zullen wij ons voornamelijk bezighouden met het verbeteren van het hotel en de faciliteiten zodat we hierna weer met een schone lei kunnen beginnen! Wij hopen op jullie begrip en wij hopen weer voor jullie klaar te staan op 29 april als de situatie is verbeterd.’’ 

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).