Volledig scherm
© ANP

Weersverbetering op komst: droog, zonnig en warmer

updateDe astronomische lente, die woensdag begint, brengt ons dit jaar ook lenteweer. De temperaturen gaan omhoog, er komt steeds meer zon en het blijft droog. De weersverbetering houdt de rest van de week aan, voorspelt Weerplaza.

Maar voordat het zover is hebben we nog twee overgangsdagen. Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt zo'n 9 negen graden, er valt nog een enkele, veelal lichte bui en de westelijke wind is aan zee nog krachtig of hard, meldt weerman Raymond Klaassen. In de loop van de dag neemt de wind af. Vanavond krijgen we brede opklaringen waardoor het plaatselijk een graadje kan gaan vriezen. 

Morgen trekt vanuit het westen bewolking over het land waaruit nog een spat regen kan vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Met weinig wind en zo'n 10 graden is het al aangenamer dan de afgelopen dagen. 

Woensdag is het overal droog en kunnen we ons opmaken voor een paar dagen lenteweer. Dit dankzij een hogedrukgebied boven Frankrijk dat oprukt naar het noorden en storingen en lagedrukgebieden wegdrukt richting Noord-Europa. Daardoor krijgen we steeds meer zon, afgewisseld door stapelwolken, en stijgen de middagtemperaturen. Die schommelen woensdag rond de 13 graden maar kunnen donderdag en vrijdag oplopen tot lokaal wel 15 graden. De wind komt uit het zuidwesten en is aan zee matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5, en boven land zwak tot matig. 

  1. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitensluiten, is ronduit lachwekkend
    PREMIUM
    column

    De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitenslui­ten, is ronduit lachwek­kend

    Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.