Deze donderdagavond wordt er opnieuw geprotesteerd bij het geplande asielzoekerscentrum in Albergen.
Volledig scherm
Deze donderdagavond wordt er opnieuw geprotesteerd bij het geplande asielzoekerscentrum in Albergen. © Carlo ter Ellen

Weer protest in Albergen, hoop bewoners op ‘wegkapen’ asielhotel nog niet gedoofd

De koopovereenkomst voor het ‘asielhotel’ in Albergen mag dan zijn getekend, inwoners leggen zich er niet bij neer. Geld om het hotel weg te kapen is geen probleem, zeker nu uit alle hoeken van Nederland hulp wordt aangeboden. Vanavond zijn weer veel protesterende mensen op de been bij ‘t Elshuys, waar 300 asielzoekers een onderkomen moeten vinden.

 1. Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoekers in door COA gekocht hotel
  Play
  PREMIUM
  met video

  Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoe­kers in door COA gekocht hotel

  Burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen is boos en vindt het ‘bijzonder triest’ dat het kabinet haar heeft ‘overvallen’ met de komst van een azc in Landhotel 't Elshuys in Albergen. Op een ingelaste persconferentie in haar gemeentehuis sprak ze haar verontwaardiging uit over de manier waarop staatssecretaris Eric van der Burg de komst van 300 asielzoekers heeft aangekondigd. ,,We hebben zo’n mooie democratie, waarom wordt dat nu van hogerhand opgelegd?”
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”