Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong

We noemen het lekken, maar het is gewoon sluwe Prinsjesdag-marketing

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Voor veel journalisten is de film All the presidents men dé reden dat ze journalist geworden zijn. U weet wel, de film over het Watergate-schandaal, over de journalisten Woodward en Bernstein die ervoor zorgden dat Richard Nixon moest aftreden als president van de Verenigde Staten.

Dustin Hoffman en Robert Redford die nachtenlang dossiers doorspitten, de ene sigaret met de andere aanstaken en woest op de typemachine rammend de democratie redden, met informatie die ze van Deep Throat doorgespeeld kregen. Hun anonieme informant, die hen in zijn regenjas in een parkeergarage stond op te wachten. Wát een verhaal. Wát een mannen.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.