Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort © AD/Shutterstock

We gaan dit nooit onder controle krijgen zonder legalisering van drugs

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster geeft deze week haar ongezouten mening over narcostaat Nederland. ,,We gaan dit nooit onder controle krijgen zonder legalisering van drugs’’

Er is een vader vermoord, vlak voor zijn huis. Ik ken zijn vrouw niet, zijn kinderen niet, maar ik vermoed dat zij nog binnen waren, onder de douche, of aan het ontbijt. En dan komt er een ander kind dat voor een grijpstuiver een advocaat doodschiet en daarmee de rechtstaat om zeep helpt. Stel je even voor, het leed in dat gezin, en ook in dat van Nabil, de kroongetuige die nu niet alleen de dood van zijn broer, maar ook die van zijn advocaat heeft veroorzaakt. Is er nog iemand te vinden die zijn verdediging op zich neemt? Colombiaanse toestanden met in de hoofdrollen twee keiharde Mocromaffiozen die de jaren tachtig, waarin cocaïne als ‘champagne onder de drugs’ opkwam en vooral gebruikt werd door kunstenaars, muzikanten, modellen en jawel advocaten, doen verbleken. 

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.