Volledig scherm
De politie heeft in Limburg een reeks invallen gedaan in een onderzoek naar motorbende Satudarah. Het onderzoek draait om misdrijven als afpersing, bedreiging en witwaspraktijken door leden van de motorclub. © ANP

Wapens en drugs gevonden bij inval motorbende Satudarah

De politie heeft bij de reeks invallen woensdagavond in een clubhuis en huizen van leden van motorbende Satudarah wapens, drugs en geld gevonden. Daarbij zijn zeven mensen aangehouden, meldt de politie.

In het pand in Geleen waar Satudarah zijn clubavonden houdt, zijn vijf mensen opgepakt. In het onderkomen vond de politie verdovende middelen en een wapen dat nog wordt onderzocht op echtheid.

Verdovende middelen

Tegelijkertijd doorzocht de politie vier woningen, waarvan drie in Geleen en een in Kerkrade. Hierbij zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, informatiedragers en materialen om te gebruiken bij het kweken van hennep in beslag genomen.

Het onderzoek draait om misdrijven als afpersing, bedreiging en witwaspraktijken door leden van de motorclub. Zo'n 200 agenten werden ingezet voor de acties.