Volledig scherm
© ANP XTRA

Vrouwen smokkelen Lego-pakjes vol drugs ter waarde van 800.000 euro

Twee Nederlandse vrouwen (22 en 24 jaar oud) zijn vlak over de grens aangehouden omdat ze voor 800.000 euro aan verdovende middelen bij zich hadden. Het gaat om 32,3 kilo amfetamine en 50,8 kilo ecstasy, verpakt in vijf kartonnen dozen met daarin meerdere pakketjes ‘Lego’. 

Ze werden gearresteerd bij een routinecontrole op Bundesautobahn 3, tussen Elten en Emmerik. Dat gebeurde vorige week, de Duitse politie meldt de vondst vandaag. In de auto zaten tientallen pakjes Lego, nog in het plastic. Toen agenten de verpakkingen openmaakten, ontdekten ze de drugs.

De vrouwen moeten zich in Duitsland voor de rechter verantwoorden. Ze zijn overgeleverd aan het Zollfahndungsamt in Kleve en zitten vast.

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.